Velg en side

Grand Hotel i Oslo åpnet i 1874, og ruver majestetisk på Karl Johans gate og er et av byens kjære landemerker. Det er et av Norges mest kjente hotell, og har gjennom årene hatt besøk av nasjonale og internasjonale gjester, både verdensledere og kjendiser av ulike slag. Så snart man kommer innenfor dørene på dette ærverdige hotellet, kan man kjenne følelsen av luksus og ærbødighet, og ikke minst kvalitet.

Det er 283 luksusrom, inkludert hele 54 suiter på dette luksuriøse hotellet midt i Oslo sentrum. Mange av rommene vender mot Oslos hovedgate, Karl Johans gate, og de er designet med en unik blanding av historie og moderne tider. Ønsker du et ekstraordinært opphold i hovedstaden, kan du velge blant de fantastiske suitene som hotellet kan by på. Velg blant Ibsen-suiten, Nobel-suiten, Tårnsuiten med mange flere.

Grand Hotels historie

Grand Hotel ligger ærverdig på hjørnet av Karl Johans gate og Rosenkrantz gate. Det ble åpnet i 1874, mens byen fortsatt het Kristiania. Det var den gang en privatbolig som da ble gjort om til hotell. I 1911–1913 fikk hotellet det utseende det har i dag, det ble pyntet med hvit granitt og kobber på taket av klokketårnet. Først kom Caféen og senere åpnet festsalen Speilen.

Historien sitter i veggene i dette fantastiske bygget. Historiske personligheter som Edvard Munch, Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Wildenvey, Vigeland, Garborg, Christian Krogh med mange flere, har vært blant kunstnerne som har vanket på Grand Café, og det finnes nok mange hemmeligheter disse veggen vil kunne fortelle i dag. Festsalene Speilen og Rococosalen ble ødelagt av brann i 1957, men ble gjenoppbygd i 1961.

Fasiliteter i og utenfor Grand Hotel Oslo

Hotellet har saler og møterom for enhver anledning, fra den store bankettsalen Speilen, hvor Nobels fredsprismiddager har blitt avholdt i mange år, til mindre møterom i Møte- og konferansesenteret. Grand Hotel har også restauranter og barer å tilby som Othilia Lobby Bar, Eight Rooftop Bar, Palmen Restaurant og Grand Café. Her finnes også en herlig SPA & Fitnessavdeling. Det finnes sju behandlingsrom med oppvarmet basseng, steamrom og sauna, samt treningsstudio.

Grand Hotel ligger i hjertet av Oslo sentrum, og du finner severdigheter som Den Norske Opera, Akershus Festning, Aker Brygge, Det Kongelige Slott, Stortinget og Nationaltheatret i kort gangavstand fra hotellet. Rett utenfor er det busser, trikk og t-bane som tar deg enkelt til steder og severdigheter som ligger litt utenfor gangavstand. Enkelt og greit. Hotellet ligger midt i smørøyet for shopping også, alt fra merkebutikker til kjøpesentre.